Nagual Logo
Home
 • Slatina 650/”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”: Cei mai buni dintre cei buni

  Reprezentantii municipalitatii au acordat diplome de merit mai multor persoane si institutii pentru activitati remarcabile in viata comunitatii.
 • Dincolo de aparențe

  Finantare nerambursabilă în sumă de 18.900 ron din partea Metropolitan Life cu sprijinul United Way România
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociatia NAGUAL beneficiaza de o finantare nerambursabila de 90 000 ron de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!”
 • Selectie copii terapie ABA

  Asociatia Nagual, cu sprjinul financiar al Club Rotary Slatina va oferi gratuit, timp de 10 luni, 24 ore lunar de terapie comportamentală aplicată la 2 copii diagnosticati cu autism.
 • Cercul Sigurantei

  Primul program de educație parentală acreditat internațional
 • Tarife

 • Anunt angajare aprilie 2019

  Asociatia NAGUAL anunta scoaterea la concurs a unui post de psiholog
 • Liga Solidaritatii

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Asociaţia Pitic Sport, a organizat evenimentul sportiv cu scop caritabil „Liga Solidarităţii”.
 • Turneu caritabil de tenis

  Asociatia NAGUAL a organizat cu sprijinul SCADT SPORTS, în perioada 31 mai - 4 iunie 2012 un turneu caritabil de tenis în localitatea Slatina, judeţul Olt.
 • Cat de bine iti cunosti copilul?

  Programul „Cat de bine iti cunosti copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima initiativă care urmarește atat implementarea unor proceduri cu rol de preventie in sfera sanatatii mintale cat si de detectie timpurie a unor disfunctionalitati de natura psihologica.
 • Evaluare psihologică

  Ce teste folosim
 • Curs formare “Eu şi copilul meu”

  Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova a organizat la Slatina, în perioada 19 – 23 septembrie, în colaborare cu Asociaţia NAGUAL, cursul de formare continuă „Eu şi Copilul Meu”. Cursul s-a adresat psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie clinică şi educaţională.
 • Centru Integrat de Intervenţie

  Asociaţia NAGUAL a finalizat activitatea de construcţie şi amenajare interioara a Centrului Integrat de Intervenţie
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociaţia NAGUAL beneficiază de o finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”.
 • Set poze "Secvente"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Ce este gresit"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Fise pentru colorat"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Emotii"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Partile corpului"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Abordari teoretice si practice in reintegrarea sociala a persoanelor defavorizate

  Asociaţia NAGUAL organizează marti, 11 octombrie 2011, începând cu ora 10, Simpozionul Naţional cu tema „ABORDĂRI TEORETICE ŞI PRACTICE ÎN REINTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR DEFAVORIZATE” în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Olt.
 • Formare proiect "Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile"

  Asociaţia NAGUAL este partener naţional în cadrul proiectului strategic „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni”.
 • Formare proiect "A new chance" - O noua sansa

  Asociaţia NAGUAL desfăsoară începând cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O nouă şansă. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, a organizat în data de 1 aprilie 2011 o serie de evenimente în cadrul campaniei „Light it up blue” care s-a desfăşurat la nivel global şi prin care s-a dorit conştientizarea autismului şi atragerea atenţiei asupra zilei de 2 aprilie (Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului).
 • Povestea Crăciunului în Suflet de Copil

  În data de 15 decembrie 2010 a avut loc evenimentul caritabil „Povestea Crăciunului în Suflet de Copil”, organizat de către Asociaţia NAGUAL în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii.
 • Cupa Bancarilor la Fotbal - 2010

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Primăria Slatina, a organizat prima ediţie judeţeană a evenimentului sportiv cu scop caritabil „Cupa bancarilor la fotbal”.
 • VESI - Volunteering in Europe and Social Inclusion

  Proiect international care promoveaza voluntariatul in vederea incluziunii sociale a copiilor cu dizabilitati
 • O noua sansa

  Asociatia NAGUAL desfasoara incepand cu luna decembrie 2010 proiectul "A new chance" - O noua sansa. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Centru educativ multifuncţional

  Îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie pentru copiii cu CES în vederea prevenirii eşecului şi abandonului şcolar prin înfiinţarea unui centru educativ multifuncţional.
 • Dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin educaţie raţional-emotivă şi comportamentală

  Asociaţia Nagual îşi propune să ajute elevii în a-şi îmbunătăţi abilităţile de gândire critică şi, implicit, de a-şi optimiza sentimentul de autoeficacitate care îi ajută în stabilirea traseului lor vocaţional. La toate acestea, se adaugă utilitatea profilactic-curativă pe care educaţia emoţională o are într-o societate ce necesită atitudine morală.
 • Eveniment caritabil "Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte"

  În data de 12 decembrie 2009 a avut loc prima ediţie a evenimentului caritabil anual „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte” organizat de către Asociaţia NAGUAL. Acesta s-a desfăşurat în incinta hotelului Zytto din Slatina.
 • Inaugurare Centru de Zi

  În februarie 2009 a fost inaugurat primul Centru de Zi destinat evaluării şi intervenţiei la copiii cu elemente de spectru autist si tuluburare hiperchinetică.
 • Demarare campanie strangere de fonduri

  Prin această campanie se doreşte colectarea sumei necesare pentru a începe lucrările de amenjare a spaţiilor prevăzute pentru activităţile cu beneficiarii asociaţiei, pentru creşterea vizibilităţii organizaţiei şi pentru informare.
 • Abandonul şcolar, combătut cu bani europeni

  În cadrul proiectului „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, derulat de ISJ Olt în parteneriat cu Asociaţia Nagual, CJ Olt şi Casa Corpului Didactic, 80 de cadre didactice sunt pregătite pentru a acţiona împotriva abandonului şcolar.
 • Se aprind luminile albastre la Slatina, pentru copiii cu autism

  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului nu trece neobservată la Slatina. Pe1 şi 2 aprilie, Asociaţia Nagual organizează o serie de evenimente pentru copiii cu autism.
 • Prefectura Olt, iluminată în albastru pentru copiii cu autism

  Week-end-ul acesta, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului - 2 aprilie, Asociaţia Nagual va organiza o serie de evenimente menite să construiască o punte între autism şi normalitate.
 • Poveşti, prăjituri magice şi licitaţie publică de brazi în faţa Prefecturii

  Asociaţia Nagual a organizat, ieri, o licitaţie de brazi între orele 17.00 şi 19.00 pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Olt, urmată de o şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Biblioteca Judeţeană Olt, în care au fost implicate Şcoala nr. 3 şi toate liceele din Slatina.
 • Slatina: Tudor Gheorghe canta gratis pentru copiii autisti

  Tudor Gheorghe, vedetele de televiziune Răzvan şi Dani şi ansamblul folcloric Doina Oltului au acceptat invitaţia Asociaţiei Nagual din Slatina şi vor veni gratis la spectacolul caritabil „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte”.
 • „Nagual“ întinde mâna persoanelor cu probleme de sănătate mintală

  „Până acum nu am vorbit de asociaţia noastră pentru că am vrut mai întâi să arătăm că ne-am apucat de lucru şi cât de serioasă este munca noastră"
Susţine proiectul Nagual
Carta Drepturilor Beneficiarilor

Beneficiarilor organizatiei noastre li se va garanta demnitatea de-a lungul procesului de furnizare a serviciilor sociale prin recunoasterea valorii fiecaruia ca fiinta rationala, posesoare a unor drepturi si libertati inalienabile, indestructibile si imprescriptibile, capabila sa-si controleze propria viata, respectandu-se convingerile sale religioase, culturale, sociale.

 

CARTA DREPTURILOR BENEFICIARILOR

 

 

DREPTURI GENERALE:

 

Art.1 Are dreptul la servicii sociale oferite de către asociaţia NAGUAL, orice persoană, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de origine socială.

 

Art.2 Serviciile sociale se pot acorda la cerere sau în urma sesizărilor venite din partea  cetăţenilor, altor instituţii sau reprezentanţi ai societăţii civile.

 

Art.3 Toţi cetăţenii judeţului au dreptul de a fi informaţi asupra conţinutului şi modalităţilor de acordare a serviciilor sociale.

 

Art.4 Prezenta cartă se va completa periodic în funcţie de dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale precum şi a reglementărilor legale ce vor fi în vigoare.

 

Art.5 Beneficiarilor serviciilor sociale li se vor respecta drepturile şi libertăţile fundamentale, fără discriminare pe bază de etnie, sex, religie, opinie sau orice altă circumstanţă personală ori socială.

 

Art.6 Beneficiarilor de servicii sociale li se va garanta demnitatea de-a lungul procesului de furnizare a serviciilor sociale prin recunoaşterea valorii fiecăruia ca fiinţă raţională, posesoare a unor drepturi şi libertăţi inalienabile, indestructibile şi imprescriptibile, capabilă să-şi controleze propria viaţă, respectându-se convingerile sale religioase, culturale, sociale.

 

Art.7 Beneficiarilor de servicii sociale li se respectă dreptul la autodeterminare, prin implicarea lor directă în luarea deciziilor privind intervenţia socială care îi vizează, cu afirmarea dreptului beneficiarului la libertatea de a alege varianta de intervenţie optimă.

 

Art.8 Beneficiarilor de servicii sociale li se respectă dreptul la confidenţialitate şi intimitate, informaţiile privind identitatea şi aspectele de intimitate ale problemei sale neputând fi divulgate sau făcute publice decât cu permisiunea acestuia, asigurându-se astfel dreptul la bunul său renume.

 

Art.9 Beneficiarilor de servicii sociale li se asigură continuitatea serviciilor sociale furnizate atâta timp cât se menţin condiţiile care au generat starea de nevoie precum şi în funcţie de resursele umane şi materiale ale serviciului.

 

Art.10 Beneficiarii de servicii sociale au dreptul la politeţe şi consideraţie din partea profesionistului creându-se posibilitatea unei cooperări constructive într-un climat de încredere reciprocă între cei doi factori implicaţi în acordarea serviciilor sociale.

 

Art.11 Beneficiarii serviciilor sociale au dreptul la reţinere, acea libertate negativă care conferă demnitatea de a avea propriile valori şi credinţe şi de a nu discuta cu profesionistul situaţiile pe care nu le consideră relevante pentru situaţia socială în cauză, beneficiarii fiind îndreptăţiţi să decidă dacă doresc sau nu o altă formă de ajutor.

 

Art.12 Beneficiarii de servicii sociale au dreptul să participe la evaluarea serviciilor sociale acordate, putând negocia orice modificare cu specialistul şi de a realiza orice activitate de intervenţie pe baza unui contract, contractul neputând fi modificat unilateral.

 

Art.13  Beneficiarii de servicii sociale au dreptul de a-şi exprima nemulţumirea cu privire la acordarea serviciilor sociale.

 

Art.14 Beneficiarii serviciilor au dreptul la o informare corectă, obiectivă, conformă cu realitatea şi centrată pe problemele identificate, informaţiile fiind transmise într-un limbaj clar, concis, adaptat la capacitatea lor de înţelegere, dându-le acestora posibilitatea de a opta în cunoştinţă de cauză pentru o formă sau alta de ajutor. Aceasta presupune că:

 • Specialiştii trebuie să fie bine pregătiţi din punct de vedere profesional;
 • Specialiştii îşi vor adapta limbajul profesional la capacităţile de înţelegere şi caracteristicile beneficiarului;
 • Specialiştii vor furniza informaţii obiective, centrate pe problema beneficiarului şi vor comunica ceea ce beneficiarul trebuie să ştie, nu ceea ce ar dori să audă.
 • Specialiştii îi vor prezenta beneficiarului toate avantajele si dezavantajele opţiunilor posibile;

 

Art.15  Beneficiarii de servicii sociale au dreptul să participe la evaluarea serviciilor sociale primite.

 

Art.16 Beneficiarii de servicii sociale  au dreptul la o relaţie de consiliere bazată pe nevoile şi dorinţele lor. Consilierea se realizează prin încheierea unui contract între reprezentantul serviciului social şi beneficiar în care sunt stabilite drepturile şi obligaţiile părţilor precum şi răspunderea părţilor în cazul nerespectării clauzelor contractuale. Beneficiarii de servicii sociale au dreptul la o consiliere adaptată nevoilor, ceea ce presupune din partea specialistului o explorare aprofundată a problemelor şi totodată o explorare a soluţiilor alternative în vederea depăşirii situaţiei de risc în care se află beneficiarul.

 

DREPTURI SPECIFICE:

 

Art.17 Dreptul de a fi membri participanţi egali şi deplini în comunitatea în care trăiesc indiferent de originea sau apartenenţa lor.

 

Art.18 Dreptul de a fi trataţi cu respect şi curtoazie în toate cazurile, într-un mediu adecvat necesităţilor lor. Nu trebuie lezată demnitatea lor. Mediul trebuie adaptat abilităţilor intelectuale şi fizice, vârstei, religiei, grupului etnic şi culturii din care provin.

 

Art.19  Dreptul de a avea acces la intimitate, ori de câte ori este posibil, atât în termeni de spaţiu fizic cât şi din punct de vedere emoţional, al gândurilor şi opiniilor lor.

 

Art.20 Dreptul de a avea maximum de autodeterminare, astfel încât drepturile şi nevoile colegilor, precum şi propria lor bunăstare şi siguranţă, să fie asigurate şi permise. Ei nu trebuie supuşi niciodată unor reguli rigide, care nu sunt adaptate necesităţilor lor.

 

Art.21 Dreptul de a lua decizii, în limita abilităţilor de a înţelege opţiunile disponibile, precum şi de a înţelege şi de a-şi asuma responsabilitatea pentru consecinţele acestor decizii.

 

Art.22 Dreptul de a li se recunoaşte talentele, sensibilitatea, interesele şi credinţele, precum şi de a fi respectaţi şi valorizaţi pentru individualitatea fiecăruia.

 

Art.23 Dreptul de a fi ascultaţi, de a avea dorinţe şi sentimente care să fie luate în considerare când sunt luate decizii care le vor afecta viaţa în prezent sau viitor.

 

Art.24 Dreptul de a-şi dezvolta autonomia prin încercarea de a face lucruri noi.Riscul si stresul pe care le implica aceasta trebuie evaluate cu grija de către cei responsabili pentru îngrijirea lor, care trebuie să se asigure că acestea nu sunt inacceptabil de mari.

 

Art.25 Dreptul de a fi protejaţi şi de a nu fi expuşi unor situaţii pe care nu le pot gestiona.

 

Art.26 Dreptul de a învăţa ce este responsabilitatea şi respectul pentru alţii, şi de a juca un rol util în viaţa de zi cu zi.

 

Art.27 Dreptul la respect din partea personalului faţă de familiile şi comunitatea lor. Modul de viata al familiilor lor trebuie înţeles şi utilizat în activităţile desfăşurate. Sentimentele şi dorinţele familiei trebuie să fie luate în considerare în planificarea activităţilor.

 

Art.28 Dreptul  la stabilirea şi păstrarea identităţii lor.

 

Art.29 Dreptul la siguranţă, încredere şi respect în toate aspectele vieţii lor, pe tot parcursul acordării serviciilor sociale.

 

Art.30  Dreptul la egalitatea de şanse şi tratament, precum şi participarea egală a beneficiarilor în procesul de furnizare a serviciilor sociale.

 

OBLIGAŢII:

 

Art.31 Obligaţiile beneficiarilor:

 • obligaţie de a furniza date corecte cu privire la identitate, situaţia familială, socială, medicală şi economică;
 • datoria de a accepta responsabilităţi, respectiv de a-şi asuma toate responsabilităţile obişnuite ale unei fiinţe umane ca membru al unei familii, al comunităţii ;
 • obligaţia de a participa la procesul de furnizare  a serviciilor sociale;
 • obligaţia de a comunica orice modificare intervenită în legătură cu situaţia lor personală pe tot parcursul procesului de acordare a serviciului social;
 • obligaţia de a coopera cu specialiştii în acordarea serviciilor sociale;
 • obligaţia de a manifesta respect în relaţia cu specialistul.

 

Art.32 Obligaţiile specialiştilor care acordă servicii sociale:

 • de a respecta standardele generale de calitate în acest domeniu;
 • de a respecta prevederile codului etic;
 • de a respecta contractul semnat între asociaţie şi beneficiar;
 • de a cunoaşte prevederile prezentei carte a drepturilor beneficiarilor.


 

Alegeti alta limba:
Cumpara din magazinul nostru:
 
asociatianagual.ro pe Facebook
© Copyright Asociaţia Nagual. Ne puteţi contact aici
Powered by ciokix API