Nagual Logo
Home
 • Slatina 650/”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”: Cei mai buni dintre cei buni

  Reprezentantii municipalitatii au acordat diplome de merit mai multor persoane si institutii pentru activitati remarcabile in viata comunitatii.
 • Dincolo de aparențe

  Finantare nerambursabilă în sumă de 18.900 ron din partea Metropolitan Life cu sprijinul United Way România
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociatia NAGUAL beneficiaza de o finantare nerambursabila de 90 000 ron de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!”
 • Selectie copii terapie ABA

  Asociatia Nagual, cu sprjinul financiar al Club Rotary Slatina va oferi gratuit, timp de 10 luni, 24 ore lunar de terapie comportamentală aplicată la 2 copii diagnosticati cu autism.
 • Cercul Sigurantei

  Primul program de educație parentală acreditat internațional
 • Tarife

 • Angajare psiholog

  Asociatia NAGUAL anunta scoaterea la concurs a unui post de psiholog
 • Liga Solidaritatii

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Asociaţia Pitic Sport, a organizat evenimentul sportiv cu scop caritabil „Liga Solidarităţii”.
 • Turneu caritabil de tenis

  Asociatia NAGUAL a organizat cu sprijinul SCADT SPORTS, în perioada 31 mai - 4 iunie 2012 un turneu caritabil de tenis în localitatea Slatina, judeţul Olt.
 • Cat de bine iti cunosti copilul?

  Programul „Cat de bine iti cunosti copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima initiativă care urmarește atat implementarea unor proceduri cu rol de preventie in sfera sanatatii mintale cat si de detectie timpurie a unor disfunctionalitati de natura psihologica.
 • Evaluare psihologică

  Ce teste folosim
 • Curs formare “Eu şi copilul meu”

  Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova a organizat la Slatina, în perioada 19 – 23 septembrie, în colaborare cu Asociaţia NAGUAL, cursul de formare continuă „Eu şi Copilul Meu”. Cursul s-a adresat psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie clinică şi educaţională.
 • Centru Integrat de Intervenţie

  Asociaţia NAGUAL a finalizat activitatea de construcţie şi amenajare interioara a Centrului Integrat de Intervenţie
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociaţia NAGUAL beneficiază de o finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”.
 • Set poze "Secvente"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Ce este gresit"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Fise pentru colorat"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Emotii"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Partile corpului"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Abordari teoretice si practice in reintegrarea sociala a persoanelor defavorizate

  Asociaţia NAGUAL organizează marti, 11 octombrie 2011, începând cu ora 10, Simpozionul Naţional cu tema „ABORDĂRI TEORETICE ŞI PRACTICE ÎN REINTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR DEFAVORIZATE” în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Olt.
 • Formare proiect "Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile"

  Asociaţia NAGUAL este partener naţional în cadrul proiectului strategic „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni”.
 • Formare proiect "A new chance" - O noua sansa

  Asociaţia NAGUAL desfăsoară începând cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O nouă şansă. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, a organizat în data de 1 aprilie 2011 o serie de evenimente în cadrul campaniei „Light it up blue” care s-a desfăşurat la nivel global şi prin care s-a dorit conştientizarea autismului şi atragerea atenţiei asupra zilei de 2 aprilie (Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului).
 • Povestea Crăciunului în Suflet de Copil

  În data de 15 decembrie 2010 a avut loc evenimentul caritabil „Povestea Crăciunului în Suflet de Copil”, organizat de către Asociaţia NAGUAL în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii.
 • Cupa Bancarilor la Fotbal - 2010

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Primăria Slatina, a organizat prima ediţie judeţeană a evenimentului sportiv cu scop caritabil „Cupa bancarilor la fotbal”.
 • VESI - Volunteering in Europe and Social Inclusion

  Proiect international care promoveaza voluntariatul in vederea incluziunii sociale a copiilor cu dizabilitati
 • O noua sansa

  Asociatia NAGUAL desfasoara incepand cu luna decembrie 2010 proiectul "A new chance" - O noua sansa. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Centru educativ multifuncţional

  Îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie pentru copiii cu CES în vederea prevenirii eşecului şi abandonului şcolar prin înfiinţarea unui centru educativ multifuncţional.
 • Dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin educaţie raţional-emotivă şi comportamentală

  Asociaţia Nagual îşi propune să ajute elevii în a-şi îmbunătăţi abilităţile de gândire critică şi, implicit, de a-şi optimiza sentimentul de autoeficacitate care îi ajută în stabilirea traseului lor vocaţional. La toate acestea, se adaugă utilitatea profilactic-curativă pe care educaţia emoţională o are într-o societate ce necesită atitudine morală.
 • Eveniment caritabil "Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte"

  În data de 12 decembrie 2009 a avut loc prima ediţie a evenimentului caritabil anual „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte” organizat de către Asociaţia NAGUAL. Acesta s-a desfăşurat în incinta hotelului Zytto din Slatina.
 • Inaugurare Centru de Zi

  În februarie 2009 a fost inaugurat primul Centru de Zi destinat evaluării şi intervenţiei la copiii cu elemente de spectru autist si tuluburare hiperchinetică.
 • Demarare campanie strangere de fonduri

  Prin această campanie se doreşte colectarea sumei necesare pentru a începe lucrările de amenjare a spaţiilor prevăzute pentru activităţile cu beneficiarii asociaţiei, pentru creşterea vizibilităţii organizaţiei şi pentru informare.
 • Abandonul şcolar, combătut cu bani europeni

  În cadrul proiectului „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, derulat de ISJ Olt în parteneriat cu Asociaţia Nagual, CJ Olt şi Casa Corpului Didactic, 80 de cadre didactice sunt pregătite pentru a acţiona împotriva abandonului şcolar.
 • Se aprind luminile albastre la Slatina, pentru copiii cu autism

  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului nu trece neobservată la Slatina. Pe1 şi 2 aprilie, Asociaţia Nagual organizează o serie de evenimente pentru copiii cu autism.
 • Prefectura Olt, iluminată în albastru pentru copiii cu autism

  Week-end-ul acesta, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului - 2 aprilie, Asociaţia Nagual va organiza o serie de evenimente menite să construiască o punte între autism şi normalitate.
 • Poveşti, prăjituri magice şi licitaţie publică de brazi în faţa Prefecturii

  Asociaţia Nagual a organizat, ieri, o licitaţie de brazi între orele 17.00 şi 19.00 pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Olt, urmată de o şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Biblioteca Judeţeană Olt, în care au fost implicate Şcoala nr. 3 şi toate liceele din Slatina.
 • Slatina: Tudor Gheorghe canta gratis pentru copiii autisti

  Tudor Gheorghe, vedetele de televiziune Răzvan şi Dani şi ansamblul folcloric Doina Oltului au acceptat invitaţia Asociaţiei Nagual din Slatina şi vor veni gratis la spectacolul caritabil „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte”.
 • „Nagual“ întinde mâna persoanelor cu probleme de sănătate mintală

  „Până acum nu am vorbit de asociaţia noastră pentru că am vrut mai întâi să arătăm că ne-am apucat de lucru şi cât de serioasă este munca noastră"
Susţine proiectul Nagual
Cercul Sigurantei

Primul program de educație parentala acreditat internațional

            Începând cu data de 09.02.2016, ca răspuns la solicitările venite din partea beneficiarilor noștri și nu numai, vom demara la nivelul județului primul program de educație parentală acreditat internațional ”Cercul Siguranței”. Acesta porneste de la teoria ataşamentului şi are la baza cinci decenii de cercetări referitoare la modul ȋn care este (sau nu este) sprijinită dezvoltarea sentimentului de siguranţă ȋn relaţiile de ataşament. A fost conceput de un grup de psihoterapeuţi americani: Glen Cooper, Kent Hoffman şi Bert Powell, ȋn urma activităţii lor de cercetare  în domeniul relaţiei de ataşament dintre părinţi şi copii.

            Principalul scop al programului este acela de a-i ajuta pe părinţi şi pe cei care au grijă de copii să își crească nivelul de conștientizare al nevoilor celor mici şi să îşi ajusteze răspunsurile emoţionale şi comportamentale astfel încât să vină în întâmpinarea acestora. Pe parcursul ȋntâlnirilor beneficiarii direcţi vor afla principii cheie care ȋi vor ajuta să ȋnţeleagă mai bine nevoile copiilor şi să dezvolte o relaţie de ataşament sigur cu aceștia, ȋntr-o formă uşor de asimilat şi ȋntr-un context suportiv. O astfel de relaţie este baza dezvoltării la copii a empatiei, stimei de sine, dezvoltarea abilităţilor de reglare emoţională.

             Programul de educaţie parentală se adresează ȋn egală măsură: mamelor, taţilor, părinţilor adoptivi, bunicilor, asistenţilor maternali, educatoarelor şi ȋngrijitoarelor din creşe şi grădiniţe, precum şi celor care au un rol semnificativ ȋn creşterea şi ȋngrijirea copiilor. Conţine 8 module/ȋntâlniri pe parcursul cărora părinţii vor ȋnţelege cum pot să ȋşi construiască o relaţie părinte-copil caracterizată pe siguranţă, ce are impact asupra ȋntregii dinamici familiale. Programul oferă şi suport  video pentru a facilita discuţiile cu privire la anumite comportamente ale adultului, precum şi ale copilului. Cele 8 ȋntâlniri sunt structurate astfel:

 1. Introducerea conceptului de Cerc al Siguranţei şi al modului ȋn care acest cerc "apare ȋntotdeauna" ȋn vieţile copiilor şi adulţilor. Capitolul are două obiective principale: primul este acela de a îi sprijinii pe membrii grupului să începă să se raporteze la formator ca la o bază sigură, menită să le ofere un context  în care își pot  explora "meseria" de părinte; cel de-al doilea obiectiv este acela de a introduce conceptul de Cerc al Siguranţei și modul în care cercul apare zilnic în interacțiunea părinte-copil.
 2. Să ȋnvăţăm despre nevoile copiilor, parcurgând tot Cercul. Obiectivul principal al a cestui capitol este acela de a conștentiza faptul că adulții, comportamentul acestora, este urmărit într-o foarte mare măsură de copii. Ei sunt atenți la indiciile pe care le transmitem, mai ales în momentele în care ei vor să le exploreze sau caută prezența adultului pentru alinare. Modul în care părintele răspunde acestor nevoi sunt importante pentru felul în care copilul învață să interacționeze și să se raporteze la mediul extern.
 3. "Să fim alături" de copii pe Cercul Siguranţei. Obiectivul principal al acestui capitol este acela de a ajuta părintele să conștientizeze faptul că doar o relație în care emoțiile pot fi împărtășite face posibilă construirea unei baze emoționale solide pentru copii și în acest mod acesta să poată să-și dezvolte abilitățile de reglare emoțională. Aceasta este o achiziție importantă în procesul dezvoltării, iar copii nu pot învăța această abilitate decât într-o relație caracterizată de un atașament sigur. Să fii alături nu se referă la o tehnică în sine, ci la o atitudine caracterizată de empatie față de copii. Lucrul acesta poate să devină dificil mai ales în situațiile în care emoțiile celor mici sunt puternice. Copiii nu pot să învețe să-și organizeze singuri emoțiile și au nevoie frecvent de suport din partea adultului.
 4. "Să fim alături" de bebeluşi pe Cercul Siguranţei. Pe parcursul acestui capitol părintele învață să devină sensibil la fluctuațiile atenționale și emoționale ale copiilor și modul adecvat de a răspunde la acestea.
 5. Calea spre Siguranţă.  Acest capitol face trecerea de la observarea copilului către observarea propriei persoane. Capacitatea de a ne monitoriza propriile mecanisme defensive este esențială pentru a putea fi baza de care copiii au nevoie pentru a se simți în siguranță. Astfel, se pune accent pe capacitatea de auto-reflecție, conștientizarea propriilor gânduri, emoții și comportamente ale părinţilor.
 6. Să ne ȋnţelegem dificultăţile. Obiectivul principal al capitolului este acela de a-l ajuta pe părinte să înțeleagă faptul că ostilitatea/răutatea, slăbiciunea sau absența, îi provoaca frică copilului. Acest capitol este esențial pentru părinții care au copii ce manifestă ieșiri comportamentale/crize de furie şi sunt identificați ca având probleme comportamentale.
 7. Ruperea relaţiilor şi repararea lor. Acest capitol oferă soluții participanților care au copii cu comportamente problematice. Atunci când se produce un moment de "ruptură" în relație, părintele este cel care părăsește "Cercul", nu copiii. Repararea se produce doar atunci când părintele se întoarce în cerc și redevine baza sigură care întâmpină nevoile copilului.
 8. Să recapitulăm și să sărbătorim. Acestă întâlnire este destinată împărtășirii gândurilor, emoțiilor și a experiențelor de pe parcursul programului. Primirea unui feedback din partea părinților cu privire la modul în care a început să se schimbe dinamica relațională părinte-copil.

              Programul se va desfășura pe parcursul a 8 săptămâni (câte o întâlnire pe săptămână) la sediul organizației din strada Tudor Vladimirescu nr. 71A. Se vor forma grupuri de maxim 8 persoane.

              Cei care doresc să-și cunoască, îmbunătățească relația cu propriul copil prin înscrierea în program sau doresc doar informații suplimentare pot apela la telefon 0746.898.955.

              Costul este de 35 ron pe întânire. 

Alegeti alta limba:
Cumpara din magazinul nostru:
 
asociatianagual.ro pe Facebook
© Copyright Asociaţia Nagual. Ne puteţi contact aici
Powered by ciokix API