Nagual Logo
Home
 • Slatina 650/”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”: Cei mai buni dintre cei buni

  Reprezentantii municipalitatii au acordat diplome de merit mai multor persoane si institutii pentru activitati remarcabile in viata comunitatii.
 • Dincolo de aparențe

  Finantare nerambursabilă în sumă de 18.900 ron din partea Metropolitan Life cu sprijinul United Way România
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociatia NAGUAL beneficiaza de o finantare nerambursabila de 90 000 ron de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!”
 • Selectie copii terapie ABA

  Asociatia Nagual, cu sprjinul financiar al Club Rotary Slatina va oferi gratuit, timp de 10 luni, 24 ore lunar de terapie comportamentală aplicată la 2 copii diagnosticati cu autism.
 • Cercul Sigurantei

  Primul program de educație parentală acreditat internațional
 • Tarife

 • Angajare psiholog

  Asociatia NAGUAL anunta scoaterea la concurs a unui post de psiholog
 • Liga Solidaritatii

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Asociaţia Pitic Sport, a organizat evenimentul sportiv cu scop caritabil „Liga Solidarităţii”.
 • Turneu caritabil de tenis

  Asociatia NAGUAL a organizat cu sprijinul SCADT SPORTS, în perioada 31 mai - 4 iunie 2012 un turneu caritabil de tenis în localitatea Slatina, judeţul Olt.
 • Cat de bine iti cunosti copilul?

  Programul „Cat de bine iti cunosti copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima initiativă care urmarește atat implementarea unor proceduri cu rol de preventie in sfera sanatatii mintale cat si de detectie timpurie a unor disfunctionalitati de natura psihologica.
 • Evaluare psihologică

  Ce teste folosim
 • Curs formare “Eu şi copilul meu”

  Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova a organizat la Slatina, în perioada 19 – 23 septembrie, în colaborare cu Asociaţia NAGUAL, cursul de formare continuă „Eu şi Copilul Meu”. Cursul s-a adresat psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie clinică şi educaţională.
 • Centru Integrat de Intervenţie

  Asociaţia NAGUAL a finalizat activitatea de construcţie şi amenajare interioara a Centrului Integrat de Intervenţie
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociaţia NAGUAL beneficiază de o finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”.
 • Set poze "Secvente"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Ce este gresit"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Fise pentru colorat"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Emotii"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Partile corpului"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Abordari teoretice si practice in reintegrarea sociala a persoanelor defavorizate

  Asociaţia NAGUAL organizează marti, 11 octombrie 2011, începând cu ora 10, Simpozionul Naţional cu tema „ABORDĂRI TEORETICE ŞI PRACTICE ÎN REINTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR DEFAVORIZATE” în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Olt.
 • Formare proiect "Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile"

  Asociaţia NAGUAL este partener naţional în cadrul proiectului strategic „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni”.
 • Formare proiect "A new chance" - O noua sansa

  Asociaţia NAGUAL desfăsoară începând cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O nouă şansă. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, a organizat în data de 1 aprilie 2011 o serie de evenimente în cadrul campaniei „Light it up blue” care s-a desfăşurat la nivel global şi prin care s-a dorit conştientizarea autismului şi atragerea atenţiei asupra zilei de 2 aprilie (Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului).
 • Povestea Crăciunului în Suflet de Copil

  În data de 15 decembrie 2010 a avut loc evenimentul caritabil „Povestea Crăciunului în Suflet de Copil”, organizat de către Asociaţia NAGUAL în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii.
 • Cupa Bancarilor la Fotbal - 2010

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Primăria Slatina, a organizat prima ediţie judeţeană a evenimentului sportiv cu scop caritabil „Cupa bancarilor la fotbal”.
 • VESI - Volunteering in Europe and Social Inclusion

  Proiect international care promoveaza voluntariatul in vederea incluziunii sociale a copiilor cu dizabilitati
 • O noua sansa

  Asociatia NAGUAL desfasoara incepand cu luna decembrie 2010 proiectul "A new chance" - O noua sansa. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Centru educativ multifuncţional

  Îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie pentru copiii cu CES în vederea prevenirii eşecului şi abandonului şcolar prin înfiinţarea unui centru educativ multifuncţional.
 • Dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin educaţie raţional-emotivă şi comportamentală

  Asociaţia Nagual îşi propune să ajute elevii în a-şi îmbunătăţi abilităţile de gândire critică şi, implicit, de a-şi optimiza sentimentul de autoeficacitate care îi ajută în stabilirea traseului lor vocaţional. La toate acestea, se adaugă utilitatea profilactic-curativă pe care educaţia emoţională o are într-o societate ce necesită atitudine morală.
 • Eveniment caritabil "Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte"

  În data de 12 decembrie 2009 a avut loc prima ediţie a evenimentului caritabil anual „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte” organizat de către Asociaţia NAGUAL. Acesta s-a desfăşurat în incinta hotelului Zytto din Slatina.
 • Inaugurare Centru de Zi

  În februarie 2009 a fost inaugurat primul Centru de Zi destinat evaluării şi intervenţiei la copiii cu elemente de spectru autist si tuluburare hiperchinetică.
 • Demarare campanie strangere de fonduri

  Prin această campanie se doreşte colectarea sumei necesare pentru a începe lucrările de amenjare a spaţiilor prevăzute pentru activităţile cu beneficiarii asociaţiei, pentru creşterea vizibilităţii organizaţiei şi pentru informare.
 • Abandonul şcolar, combătut cu bani europeni

  În cadrul proiectului „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, derulat de ISJ Olt în parteneriat cu Asociaţia Nagual, CJ Olt şi Casa Corpului Didactic, 80 de cadre didactice sunt pregătite pentru a acţiona împotriva abandonului şcolar.
 • Se aprind luminile albastre la Slatina, pentru copiii cu autism

  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului nu trece neobservată la Slatina. Pe1 şi 2 aprilie, Asociaţia Nagual organizează o serie de evenimente pentru copiii cu autism.
 • Prefectura Olt, iluminată în albastru pentru copiii cu autism

  Week-end-ul acesta, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului - 2 aprilie, Asociaţia Nagual va organiza o serie de evenimente menite să construiască o punte între autism şi normalitate.
 • Poveşti, prăjituri magice şi licitaţie publică de brazi în faţa Prefecturii

  Asociaţia Nagual a organizat, ieri, o licitaţie de brazi între orele 17.00 şi 19.00 pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Olt, urmată de o şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Biblioteca Judeţeană Olt, în care au fost implicate Şcoala nr. 3 şi toate liceele din Slatina.
 • Slatina: Tudor Gheorghe canta gratis pentru copiii autisti

  Tudor Gheorghe, vedetele de televiziune Răzvan şi Dani şi ansamblul folcloric Doina Oltului au acceptat invitaţia Asociaţiei Nagual din Slatina şi vor veni gratis la spectacolul caritabil „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte”.
 • „Nagual“ întinde mâna persoanelor cu probleme de sănătate mintală

  „Până acum nu am vorbit de asociaţia noastră pentru că am vrut mai întâi să arătăm că ne-am apucat de lucru şi cât de serioasă este munca noastră"
Susţine proiectul Nagual
Formare proiect "A new chance" - O noua sansa

Asociatia NAGUAL desfasoara incepand cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O noua sansa. Acesta are in vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta societatea romaneasca si anume incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati.

   

             Asociaţia NAGUAL desfăsoară începând cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O nouă şansă. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.

            Una din activităţile importante din cadrul proiectului o reprezintă identificarea şi asimilarea unor tehnici specifice de lucru cu copiii cu autism sau elemente de spectru autist. Astfel, în perioada aprilie – iulie 2011, 12 specialişti (8 din cadrul Asociaţiei NAGUAL şi 4 din cadrul Fundaţiei de Abilitare Speranţa) participă la un curs de 100 de formare în „Tehnici de psihoterapie cognitiv-comportamentală şi analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist”. Cursul este acreditat cu 15 credite de Colegiul Psihologilor din România şi se derulează sub coordonarea ştiinţifică a prof.univ.dr. Daniel David. Acesta este susţinut de Anca Neagu, psihoterapeut şi consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst).  

            Tematica cursului:

1.  Identificarea şi înţelegerea aprofundată a caracteristicilor copiilor cu tulburări de spectru autist:

 • Particularităţile limbajului;
 • Dezvoltarea cognitivă;
 • Caracteristici comportamentale;
 • Tulburările de integrare senzorială;
 • Dificultăţi în relaţionare/socializare;

2.   Evaluarea abilităţilor – prezentarea chestionarului “The Carolina Curriculum for Infants and Toddlers with Special Needs” – aplicare şi interpretare.

3.   Descrierea principiilor analizei comportamentale aplicate:

 • Ce este analiza comportamentală?
 • Arii de aplicabilitate ale analizei comportamentale;
 • Cum se formează comportamentul uman – principiile învăţării;
 • Tehnici utilizate în analiza comportamentală;

4.   Analiza comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist:

 • Ce este DT (Discrete Trial)?
 • Principiile recompensării;
 • Promptarea şi diminuarea prompturilor;
 • Învăţarea discriminării;
 • Modelarea şi înlănţuirea;
 • Tehnici de modelare comportamentală;
 • Evaluarea situaţiei de învăţare;
 • Generalizare şi menţinere.

5.   Metode de colectare a datelor.

6.   Abordarea piramidală în terapia de recuperare a tulburărilor de spectru autist:

 • Comunicare funcţionala şi abilităţi sociale;
 • Schimbarea comportamentelor neadecvate;
 • Sistemul de recompense;
 • Obiective funcţionale.

7.   Prezentare studii de caz – prezentare video, filme cu sesiune de terapie.

8.   Alcătuirea planului de intervenţie:

 • Cum alegem programele de terapie?
 • Prezentarea programelor terapeutice pe etape de dezvoltare;
 • Analizarea programelor terapeutice în funcţie de abilităţi:
 • Dezvoltarea limbajului receptiv;
 • Dezvoltarea limbajului expresiv;
 • Dezvoltarea comunicării;
 • Dezvoltarea socializării;
 • Dezvoltarea abilităţilor cognitive;
 • Dezvoltarea independenţei şi autonomiei personale.

9.   Verbal behavior – Comportament verbal:

 • Mand;
 • Tacts;
 • Intraverbal;

10.   Construirea programelor pentru dezvoltarea limbajului expresiv.

11.   Comunicare funcţională.

12.   Analiza funcţională a comportamentelor.

13.   Tehnici de modelare a comportamentului:

 • Tehnici de utilizare a recompensei (Differential reinforcement, Positive reinforcement, Negative reinforcement, Differential Reinforcement for Other behaviors, Differential Reinforcement for Alternative behaviors);
 • Tehnici de utilizare a pedepsei;
 • Extinctie;
 • Modelare;
 • Înlănţuire;

14.  Descrierea caracteristicilor persoanelor cu Sindromul Asperger şi Autism înalt funcţional:

 • Particularităţi identificate pe etape de vârstă – copilul şi adolescentul;
 • Diagnostic diferenţial;
 • Strategii compensatorii şi de adaptare la „a fi diferit”;

15. Chestionare şi scale aplicate în Sindromul Asperger.

16. Principii de psihoterapie cognitiv comportamentala:

 • Formele de gândire distorsionată;
 • Abordarea gândurilor negative;

17.   Particularităţi ale tehnicilor TCC aplicate în aceste tulburări:

 • Relaţia psihoterapeutică;
 • Paşii demersului terapeutic;
 • Teoria minţii;
 • Educaţia afectivă;
 • Distorsiunile cognitive;
 • Dezvoltarea conştientizării de sine;
 • Comunicare şi relaţionare;
 • Anxietatea;
 • Management comportamental;
 • Tehnici de relaxare.

18.   Exerciţii şi jocuri de rol pentru dezvoltarea diferitelor abilitati.

19.   Prezentare studii de caz.

20.   Integrarea copiilor cu tulburări de spectru autist în grădiniţe şi şcoli normale:

 • Cunoştinte necesare “umbrei” în vederea integrării copilului cu tulburare de spectru autist în grădiniţă/şcoală;
 • Atribuţiile educatoarei – ce trebuie să facă educatoarea atunci când are în clasă un copil cu tulburare de spectru autist?
 • Abilităţi/achiziţii minime necesare copilului pentru a începe lucrul la grădiniţă;
 • Obiectivele generale de atins în şcoli/grădiniţe şi modalităţi de interventie pentru atingerea lor;
 • Relaţia între dezvoltarea cognitiva, teoria minţii şi integrarea socială;
 • Modalităţi de prompt la grădinţă/dependenţa de prompt/reducerea promptului – când se retrage „umbra”?
 • Comportamentele neadecvate în grupul de copii şi modalităţi de intervenţie;
 • Colectarea datelor referitor la comportamentele neadecvate şi abilităţile care trebuie dezvoltate la grădiniţă/şcoală;
 • Sistemul de recompensare şi aplicarea lui la grădiniţă/şcoală;
 • Diferenţe în stabilirea obiectivelor integrării copiilor cu Sindrom Asperger/Autism înalt funcţional şi a celor cu autism infantil sau retard asociat;

21.   Importanta susţinerii terapeutice după ce copilul a ieşit din programul de recuperare.

Alegeti alta limba:
Cumpara din magazinul nostru:
 
asociatianagual.ro pe Facebook
© Copyright Asociaţia Nagual. Ne puteţi contact aici
Powered by ciokix API