Nagual Logo
Home
 • Slatina 650/”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”: Cei mai buni dintre cei buni

  Reprezentantii municipalitatii au acordat diplome de merit mai multor persoane si institutii pentru activitati remarcabile in viata comunitatii.
 • Dincolo de aparențe

  Finantare nerambursabilă în sumă de 18.900 ron din partea Metropolitan Life cu sprijinul United Way România
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociatia NAGUAL beneficiaza de o finantare nerambursabila de 90 000 ron de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!”
 • Selectie copii terapie ABA

  Asociatia Nagual, cu sprjinul financiar al Club Rotary Slatina va oferi gratuit, timp de 10 luni, 24 ore lunar de terapie comportamentală aplicată la 2 copii diagnosticati cu autism.
 • Cercul Sigurantei

  Primul program de educație parentală acreditat internațional
 • Tarife

 • Angajare psiholog

  Asociatia NAGUAL anunta scoaterea la concurs a unui post de psiholog
 • Liga Solidaritatii

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Asociaţia Pitic Sport, a organizat evenimentul sportiv cu scop caritabil „Liga Solidarităţii”.
 • Turneu caritabil de tenis

  Asociatia NAGUAL a organizat cu sprijinul SCADT SPORTS, în perioada 31 mai - 4 iunie 2012 un turneu caritabil de tenis în localitatea Slatina, judeţul Olt.
 • Cat de bine iti cunosti copilul?

  Programul „Cat de bine iti cunosti copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima initiativă care urmarește atat implementarea unor proceduri cu rol de preventie in sfera sanatatii mintale cat si de detectie timpurie a unor disfunctionalitati de natura psihologica.
 • Evaluare psihologică

  Ce teste folosim
 • Curs formare “Eu şi copilul meu”

  Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova a organizat la Slatina, în perioada 19 – 23 septembrie, în colaborare cu Asociaţia NAGUAL, cursul de formare continuă „Eu şi Copilul Meu”. Cursul s-a adresat psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie clinică şi educaţională.
 • Centru Integrat de Intervenţie

  Asociaţia NAGUAL a finalizat activitatea de construcţie şi amenajare interioara a Centrului Integrat de Intervenţie
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociaţia NAGUAL beneficiază de o finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”.
 • Set poze "Secvente"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Ce este gresit"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Fise pentru colorat"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Emotii"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Partile corpului"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Abordari teoretice si practice in reintegrarea sociala a persoanelor defavorizate

  Asociaţia NAGUAL organizează marti, 11 octombrie 2011, începând cu ora 10, Simpozionul Naţional cu tema „ABORDĂRI TEORETICE ŞI PRACTICE ÎN REINTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR DEFAVORIZATE” în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Olt.
 • Formare proiect "Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile"

  Asociaţia NAGUAL este partener naţional în cadrul proiectului strategic „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni”.
 • Formare proiect "A new chance" - O noua sansa

  Asociaţia NAGUAL desfăsoară începând cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O nouă şansă. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, a organizat în data de 1 aprilie 2011 o serie de evenimente în cadrul campaniei „Light it up blue” care s-a desfăşurat la nivel global şi prin care s-a dorit conştientizarea autismului şi atragerea atenţiei asupra zilei de 2 aprilie (Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului).
 • Povestea Crăciunului în Suflet de Copil

  În data de 15 decembrie 2010 a avut loc evenimentul caritabil „Povestea Crăciunului în Suflet de Copil”, organizat de către Asociaţia NAGUAL în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii.
 • Cupa Bancarilor la Fotbal - 2010

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Primăria Slatina, a organizat prima ediţie judeţeană a evenimentului sportiv cu scop caritabil „Cupa bancarilor la fotbal”.
 • VESI - Volunteering in Europe and Social Inclusion

  Proiect international care promoveaza voluntariatul in vederea incluziunii sociale a copiilor cu dizabilitati
 • O noua sansa

  Asociatia NAGUAL desfasoara incepand cu luna decembrie 2010 proiectul "A new chance" - O noua sansa. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Centru educativ multifuncţional

  Îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie pentru copiii cu CES în vederea prevenirii eşecului şi abandonului şcolar prin înfiinţarea unui centru educativ multifuncţional.
 • Dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin educaţie raţional-emotivă şi comportamentală

  Asociaţia Nagual îşi propune să ajute elevii în a-şi îmbunătăţi abilităţile de gândire critică şi, implicit, de a-şi optimiza sentimentul de autoeficacitate care îi ajută în stabilirea traseului lor vocaţional. La toate acestea, se adaugă utilitatea profilactic-curativă pe care educaţia emoţională o are într-o societate ce necesită atitudine morală.
 • Eveniment caritabil "Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte"

  În data de 12 decembrie 2009 a avut loc prima ediţie a evenimentului caritabil anual „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte” organizat de către Asociaţia NAGUAL. Acesta s-a desfăşurat în incinta hotelului Zytto din Slatina.
 • Inaugurare Centru de Zi

  În februarie 2009 a fost inaugurat primul Centru de Zi destinat evaluării şi intervenţiei la copiii cu elemente de spectru autist si tuluburare hiperchinetică.
 • Demarare campanie strangere de fonduri

  Prin această campanie se doreşte colectarea sumei necesare pentru a începe lucrările de amenjare a spaţiilor prevăzute pentru activităţile cu beneficiarii asociaţiei, pentru creşterea vizibilităţii organizaţiei şi pentru informare.
 • Abandonul şcolar, combătut cu bani europeni

  În cadrul proiectului „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, derulat de ISJ Olt în parteneriat cu Asociaţia Nagual, CJ Olt şi Casa Corpului Didactic, 80 de cadre didactice sunt pregătite pentru a acţiona împotriva abandonului şcolar.
 • Se aprind luminile albastre la Slatina, pentru copiii cu autism

  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului nu trece neobservată la Slatina. Pe1 şi 2 aprilie, Asociaţia Nagual organizează o serie de evenimente pentru copiii cu autism.
 • Prefectura Olt, iluminată în albastru pentru copiii cu autism

  Week-end-ul acesta, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului - 2 aprilie, Asociaţia Nagual va organiza o serie de evenimente menite să construiască o punte între autism şi normalitate.
 • Poveşti, prăjituri magice şi licitaţie publică de brazi în faţa Prefecturii

  Asociaţia Nagual a organizat, ieri, o licitaţie de brazi între orele 17.00 şi 19.00 pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Olt, urmată de o şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Biblioteca Judeţeană Olt, în care au fost implicate Şcoala nr. 3 şi toate liceele din Slatina.
 • Slatina: Tudor Gheorghe canta gratis pentru copiii autisti

  Tudor Gheorghe, vedetele de televiziune Răzvan şi Dani şi ansamblul folcloric Doina Oltului au acceptat invitaţia Asociaţiei Nagual din Slatina şi vor veni gratis la spectacolul caritabil „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte”.
 • „Nagual“ întinde mâna persoanelor cu probleme de sănătate mintală

  „Până acum nu am vorbit de asociaţia noastră pentru că am vrut mai întâi să arătăm că ne-am apucat de lucru şi cât de serioasă este munca noastră"
Susţine proiectul Nagual
Formare proiect "Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile"

Asociatia NAGUAL este partener national in cadrul proiectului strategic „Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile”, cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni”.

   

             Asociaţia NAGUAL este partener naţional în cadrul proiectului strategic „Educaţia  este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni”.

            Organizaţia noastră a finalizat, în perioada 16 aprilie – 12 iunie 2011, formarea celor 80 cadre didactice selectate în cadrul proiectului, conform activităţii A.4. Selecţia şi formarea personalului care lucrează cu persoane cu risc de părăsire timpurie a şcolii, subactivitatea A.4.11. Formarea propriu-zisă.

            Experţii formatori desemnaţi de Asociaţia NAGUAL pentru realizarea acestei activităţi au fost conf.univ.dr. Laurenţiu Constantin GIUREA şi psiholog Alina TABĂRĂ.

            La cursul de formare au participat 27 cadre didactice din judeţul Olt, 21 din judeţul Braşov, 16 din judeţul Giurgiu şi 16 cadre didactice din judeţul Ialomiţa. Cei care au finalizat acest curs vor primi o adeverinţă de participare, prin care se va recunoaste calitatea de instructor de educaţie pe care aceştia au dobândit-o în cadrul proiectului şi care le conferă dreptul de a realiza activităţi de intervenţie în vederea prevenirii, diminuării şi corectarii părăsirii timpurii a şcolii, precum şi pentru creşterea motivaţiei pentru învăţare şi prevenirea eşecului şcolar.

            Tematica cursului a fost structurată pe module, după cum urmează:

 1. Autocunoaştere şi dezvoltare personală;
 2. Comunicare şi relaţionare interpersonală;
 3. Dezvoltarea inteligenţei emoţionale;
 4. Dezvoltarea creativităţii;
 5. Managementul învăţării;
 6. Managementul conflictelor;
 7. Stil de viaţă sănătos.

             Situaţia nominală cu persoanele care au dobândit calitatea de instructor de educaţie:

 

            Judeţul Olt

 

Nr. Crt.

Nume şi prenume

1.

ANDREI Ion

2.

BOGEANU Dorinel

3.

BRĂNEŢ Marilena Monica

4.

CRISTESCU Reluţa

5.

DUMITRU Florina Dorina

6.

GHENCIU Ramona Georgiana

7.

GHEORGHE Elena

8.

IORDACHE Maria Daniela

9.

MANDREŞ  Dica Milena

10.

MIHALCEA Speranţa Marilena

11.

MIHĂILESCU Irina

12.

MÎINESCU Corina Mianda

13.

PĂUN Elena

14.

PIRNĂ  Mihaela Mioara

15.

POPA Dorina Ileana

16.

POPESCU Camelia

17.

RÎMARU Marina Florina

18.

ROŞU Ionela

19.

STANCIU Mădălina Iulia

20.

STOIAN Corina Simona

21.

STOICA Mihaela

22.

ŞERBAN Carmen Adriana

23.

ŞERBAN Claudia Marcela

24.

TĂNASE Aurelia

25.

TRĂISTARU Rely-Monica

26.

VASILE (VOICU) Laura Teodora

27.

VLADU Amalia Maria

 

      Judeţul Braşov

 

Nr. Crt.

Nume şi prenume

1.

BĂLAN Dănuţ

2.

BUMBEA Dana

3.

CHIVĂREAN Radu

4.

CIUNGAN Ileana

5.

COŞULEŢ Mariana

6.

DAN Mihaela

7.

FULGOŞ Rodica

8.

GALBORCEA Valentina Emilia

9.

MIRCEA Sorin Mircea

10.

MOLDOVAN Adina

11.

NEDELEA Otilia

12.

NEGRILĂ Ion

13.

PANTEA Crina Elena

14.

POTOSCHI Ionela

15.

ŞERBAN Adriana Letiţia

16.

TAPALAGĂ Cornelia Maria

17.

ŢIŢEIU  Ramona Daniela

18.

VAKULOVSKI Carmina Daniela

19.

ZUGRAVU Mihaela

 

    Judeţul Giurgiu

 

Nr. Crt.

Nume şi prenume

1.

ANDRAŞ Ildiko – Vera

2.

CIURUMELEA Cristina

3.

FLORESCU Toma

4.

GRAD Nadia

5.

LEOACĂ Mihaela

6.

MIFTODE Valerica

7.

NĂVÎRGEAG Tuţa

8.

NEACŞU Gabriela Sanda

9.

NEAGU Georgeta

10.

NEAGU Ionel

11.

NICHITA Adrian

12.

NICOLAE Steliana Adriana

13.

REITMEIER Ingrid Lacrima

14.

SLATE Steluţa

15.

SONEA Mariana

16.

STAICU Corina Emilia

 

     Judeţul Ialomiţa

 

Nr. Crt.

Nume şi prenume

1.

AXINTE Ofelia

2.

BALACIU Nica

3.

BEZNEA Nicoleta

4.

DRAGOMIR Muşat Nicolae

5.

FERA Florentina

6.

GRĂDESCU Viorica

7.

IONESCU Carmen

8.

LESCAIE Iolanda

9.

NECULA Niculina

10.

MANEA Geri Cristina

11.

POPA Aurelia

12.

STOICA Viorica Adina

13.

ŞTEFAN Adrian Viorel

14.

TASTAMAN Luminiţa

15.

VÎŞCEA Nicoleta

 

Alegeti alta limba:
Cumpara din magazinul nostru:
 
asociatianagual.ro pe Facebook
© Copyright Asociaţia Nagual. Ne puteţi contact aici
Powered by ciokix API