Nagual Logo
Home
 • Slatina 650/”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”: Cei mai buni dintre cei buni

  Reprezentantii municipalitatii au acordat diplome de merit mai multor persoane si institutii pentru activitati remarcabile in viata comunitatii.
 • Dincolo de aparențe

  Finantare nerambursabilă în sumă de 18.900 ron din partea Metropolitan Life cu sprijinul United Way România
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociatia NAGUAL beneficiaza de o finantare nerambursabila de 90 000 ron de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!”
 • Selectie copii terapie ABA

  Asociatia Nagual, cu sprjinul financiar al Club Rotary Slatina va oferi gratuit, timp de 10 luni, 24 ore lunar de terapie comportamentală aplicată la 2 copii diagnosticati cu autism.
 • Cercul Sigurantei

  Primul program de educație parentală acreditat internațional
 • Tarife

 • Angajare psiholog

  Asociatia NAGUAL anunta scoaterea la concurs a unui post de psiholog
 • Liga Solidaritatii

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Asociaţia Pitic Sport, a organizat evenimentul sportiv cu scop caritabil „Liga Solidarităţii”.
 • Turneu caritabil de tenis

  Asociatia NAGUAL a organizat cu sprijinul SCADT SPORTS, în perioada 31 mai - 4 iunie 2012 un turneu caritabil de tenis în localitatea Slatina, judeţul Olt.
 • Cat de bine iti cunosti copilul?

  Programul „Cat de bine iti cunosti copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima initiativă care urmarește atat implementarea unor proceduri cu rol de preventie in sfera sanatatii mintale cat si de detectie timpurie a unor disfunctionalitati de natura psihologica.
 • Evaluare psihologică

  Ce teste folosim
 • Curs formare “Eu şi copilul meu”

  Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova a organizat la Slatina, în perioada 19 – 23 septembrie, în colaborare cu Asociaţia NAGUAL, cursul de formare continuă „Eu şi Copilul Meu”. Cursul s-a adresat psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie clinică şi educaţională.
 • Centru Integrat de Intervenţie

  Asociaţia NAGUAL a finalizat activitatea de construcţie şi amenajare interioara a Centrului Integrat de Intervenţie
 • Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

  Asociaţia NAGUAL beneficiază de o finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”.
 • Set poze "Secvente"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Ce este gresit"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Fise pentru colorat"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Emotii"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Set poze "Partile corpului"

  Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
 • Abordari teoretice si practice in reintegrarea sociala a persoanelor defavorizate

  Asociaţia NAGUAL organizează marti, 11 octombrie 2011, începând cu ora 10, Simpozionul Naţional cu tema „ABORDĂRI TEORETICE ŞI PRACTICE ÎN REINTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR DEFAVORIZATE” în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Olt.
 • Formare proiect "Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile"

  Asociaţia NAGUAL este partener naţional în cadrul proiectului strategic „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni”.
 • Formare proiect "A new chance" - O noua sansa

  Asociaţia NAGUAL desfăsoară începând cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O nouă şansă. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, a organizat în data de 1 aprilie 2011 o serie de evenimente în cadrul campaniei „Light it up blue” care s-a desfăşurat la nivel global şi prin care s-a dorit conştientizarea autismului şi atragerea atenţiei asupra zilei de 2 aprilie (Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului).
 • Povestea Crăciunului în Suflet de Copil

  În data de 15 decembrie 2010 a avut loc evenimentul caritabil „Povestea Crăciunului în Suflet de Copil”, organizat de către Asociaţia NAGUAL în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii.
 • Cupa Bancarilor la Fotbal - 2010

  Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Primăria Slatina, a organizat prima ediţie judeţeană a evenimentului sportiv cu scop caritabil „Cupa bancarilor la fotbal”.
 • VESI - Volunteering in Europe and Social Inclusion

  Proiect international care promoveaza voluntariatul in vederea incluziunii sociale a copiilor cu dizabilitati
 • O noua sansa

  Asociatia NAGUAL desfasoara incepand cu luna decembrie 2010 proiectul "A new chance" - O noua sansa. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 • Centru educativ multifuncţional

  Îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie pentru copiii cu CES în vederea prevenirii eşecului şi abandonului şcolar prin înfiinţarea unui centru educativ multifuncţional.
 • Dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin educaţie raţional-emotivă şi comportamentală

  Asociaţia Nagual îşi propune să ajute elevii în a-şi îmbunătăţi abilităţile de gândire critică şi, implicit, de a-şi optimiza sentimentul de autoeficacitate care îi ajută în stabilirea traseului lor vocaţional. La toate acestea, se adaugă utilitatea profilactic-curativă pe care educaţia emoţională o are într-o societate ce necesită atitudine morală.
 • Eveniment caritabil "Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte"

  În data de 12 decembrie 2009 a avut loc prima ediţie a evenimentului caritabil anual „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte” organizat de către Asociaţia NAGUAL. Acesta s-a desfăşurat în incinta hotelului Zytto din Slatina.
 • Inaugurare Centru de Zi

  În februarie 2009 a fost inaugurat primul Centru de Zi destinat evaluării şi intervenţiei la copiii cu elemente de spectru autist si tuluburare hiperchinetică.
 • Demarare campanie strangere de fonduri

  Prin această campanie se doreşte colectarea sumei necesare pentru a începe lucrările de amenjare a spaţiilor prevăzute pentru activităţile cu beneficiarii asociaţiei, pentru creşterea vizibilităţii organizaţiei şi pentru informare.
 • Abandonul şcolar, combătut cu bani europeni

  În cadrul proiectului „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, derulat de ISJ Olt în parteneriat cu Asociaţia Nagual, CJ Olt şi Casa Corpului Didactic, 80 de cadre didactice sunt pregătite pentru a acţiona împotriva abandonului şcolar.
 • Se aprind luminile albastre la Slatina, pentru copiii cu autism

  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului nu trece neobservată la Slatina. Pe1 şi 2 aprilie, Asociaţia Nagual organizează o serie de evenimente pentru copiii cu autism.
 • Prefectura Olt, iluminată în albastru pentru copiii cu autism

  Week-end-ul acesta, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului - 2 aprilie, Asociaţia Nagual va organiza o serie de evenimente menite să construiască o punte între autism şi normalitate.
 • Poveşti, prăjituri magice şi licitaţie publică de brazi în faţa Prefecturii

  Asociaţia Nagual a organizat, ieri, o licitaţie de brazi între orele 17.00 şi 19.00 pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Olt, urmată de o şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Biblioteca Judeţeană Olt, în care au fost implicate Şcoala nr. 3 şi toate liceele din Slatina.
 • Slatina: Tudor Gheorghe canta gratis pentru copiii autisti

  Tudor Gheorghe, vedetele de televiziune Răzvan şi Dani şi ansamblul folcloric Doina Oltului au acceptat invitaţia Asociaţiei Nagual din Slatina şi vor veni gratis la spectacolul caritabil „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte”.
 • „Nagual“ întinde mâna persoanelor cu probleme de sănătate mintală

  „Până acum nu am vorbit de asociaţia noastră pentru că am vrut mai întâi să arătăm că ne-am apucat de lucru şi cât de serioasă este munca noastră"
Susţine proiectul Nagual
„Nagual“ intinde mana persoanelor cu probleme de sanatate mintala

„Pana acum nu am vorbit de asociatia noastra pentru ca am vrut mai intai sa aratam ca ne-am apucat de lucru si cat de serioasa este munca noastra"

           S-a pornit de la date culese din birou, atâtea câte există la nivelul judeţului, dar mai ales de la experienţele, unele deosebit de triste, din munca de zi cu zi. Realitatea este următoarea: există un număr foarte mare de persoane cu probleme de sănătate mintală, care nu se pot adapta; în ultimii ani a crescut numărul persoanelor cu tulburări psihice (a scăzut vârsta persoanelor diagnosticate, au apărut boli din ce în ce mai grave); persoanele cu probleme de sănătate mintală sunt supuse unui grad de discriminare tot mai mare din partea societăţii; pacienţii se auto-stigmatizează; grupul de suport primar nu îşi asumă responsabilitatea pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală, pentru că nu ştie, nu poate sau nu vrea; nu există o strategie de prevenţie în domeniul sănătăţii mintale; sistemul public de sănătate nu e pregătit, din punct de vedere al resurselor umane (calitativ şi cantitativ) să preia surplusul de pacienţi; există un număr redus de specialişti în domeniul sănătăţii mintale şi un grad scăzut de instruire profesională; motivare scăzută a personalului; remunerare insuficientă comparativ cu gradul de risc profesional; lipsa fondurilor sau motivaţiei pentru achiziţionarea instrumentarului de lucru la nivelul managementului.
Astfel că o mână de psihologi, tineri consilieri în şcoală sau specialişti în sistemul public de sănătate, care şi-au adus alături prieteni şi din alte domenii, au pus bazele unei asociaţii de sprijin pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală din judeţ, în mai 2007 luând fiinţă Asociaţia „Nagual“. În prezent derulează două proiecte deosebit de ambiţioase, sprijinind zeci de elevi şi familiile acestora. 

• Creşterea stimei de sine, în „lecţii“ după terminarea programului oficial
Opt şcoli din Slatina au fost introduse într-un prim proiect derulat de „Nagual“, în cadrul căruia elevii, de la clasa a IV-a până la clasa a XII-a, scapă, prin jocuri interactive şi alte metode specifice aplicate de consilieri, de anxietate, îşi cresc stima de sine, se pregătesc pentru examene, teze etc. Totul se derulează după orele de curs. Cei care lucrează voluntar în program sunt consilierii din şcolile respective - „Constantin Brâncoveanu“, „George Poboran“, „Vlaicu Vodă“, Şcoala nr. 1, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „Ion Minulescu“, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“, Colegiul Tehnic Metalurgic - sau voluntari din alte şcoli.
Şcoala „Constantin Brâncoveanu“ furnizează „materia primă“ şi pentru cel de-al doilea proiect. 50 de copii cu dizabilităţi psihice (care beneficiază de certificate medicale ce atestă retardul mental), integraţi în şcoala de masă, sunt sprijiniţi după program. Sunt elevi din ciclul primar şi ciclul gimnazial, de care se ocupă trei psihologi, un consilier şcolar, un logoped, un învăţător itinerant şi un instructor de educaţie (animator). Se recurge la activităţi ludice, se practică terapia educaţională. Adică în jur de patru ore zilnic, inclusiv în vacanţe, timp de trei ani, îşi doresc fondatorii „Nagual“.
Fiecare copil va fi evaluat periodic şi se va continua programul de intervenţie în funcţie de progresele realizate. „Lucrăm cu copiii, dar şi cu părinţii acestora. Noi am gândit acest program pentru trei ani. Copiii din program sunt cunocuţi de personalul implicat, fiecare caz în parte are povestea lui. Până acum nu am vorbit de asociaţia noastră pentru că am vrut mai întâi să arătăm că ne-am apucat de lucru şi cât de serioasă este munca noastră. Nu cred că are importanţă cât petrecem noi după program stând cu aceşti copii, pentru că nu simţim când trece timpul. Şi rezultatele noastre se măsoară, de fapt, în progresele pe care le observăm, şi noi şi părinţii, la fiecare copil în parte“, a declarat psih. Marilena Donciu, membru fondator al Asociaţiei „Nagual“.
Deşi au un sediu, munca o fac mai în toate unităţile şcolare în care sunt solicitaţi. Deocamdată, ce-i drept, în mediul urban, însă au planuri să-şi extindă activitatea.
Cele mai multe cazuri sunt preluate de la Centrul Judeţean de Asistenţă Educaţională, unde lucrează o parte a membrilor asociaţiei. Alţi părinţi care au nevoie de ajutor specializat au auzit de la prieteni şi tot aşa. „Nagual“ nu înseamnă doar sprijin pentru cei mici, preşedintele asociaţiei, psih. Valeriu Iancu, conducând activitatea pe segmentul „adulţi“.

Alegeti alta limba:
Cumpara din magazinul nostru:
 
asociatianagual.ro pe Facebook
© Copyright Asociaţia Nagual. Ne puteţi contact aici
Powered by ciokix API