• Anunt angajare ianuarie 2017

Asociatia NAGUAL anunta scoaterea la concurs a 2 posturi: 1 psiholog si 1 fundraiser

Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!

Asociatia NAGUAL beneficiaza de o finantare nerambursabila de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!”.

Asociaţia NAGUAL beneficiază de o finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”. Proiectul beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 30 000 ron.

Perioada de implementare: 17 august 2011 – 17 decembrie 2011.

Asociaţia NAGUAL, având ca punct de plecare obiectivele stabilite în statutul organizaţiei şi concretizate prin cele 7 axe de intervenţie din planul strategic stabilit pentru perioada 2007-2012 (Axa A. Beneficiari - Îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu probleme de sănătate mintală, Elaborarea şi implementarea unor proceduri cu rol de prevenţie şi Axa B. Infrastructură - Crearea şi/sau reabilitarea infrastructurii în domeniul sănătăţii mintale), defineşte cadrul general al proiectului propus şi anume, incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, prin construcţia şi amenjarea primului centru integrat din regiune care să ofere servicii complexe în sfera sănătăţii mintale (prevenţie, evaluare, intervenţie şi reintegrare socială).

Obiectivele generale ale proiectului:

• Prevenţie, printr-un program de evaluare psihologică longitudinală a copiilor cu vârste între 3 şi 18 ani;
  • Intervenţie, prin tehnici cognitiv-comportamentale, terapie ocupaţională şi activităţi educative, la copiii cu autism şi ADHD;

Activităţile eligibile ale proiectului:

1. Construirea, amenajarea şi dotarea spaţiului  existent la nevoile proiectului.
  2. Informare şi publicitate.
  3. Selecţia beneficiarilor.
  4. Evaluarea iniţială şi conturarea profilurilor psihologice ale copiilor din grupurile ţintă.
  5. Intervenţia prin metode şi tehnici specifice.

Grup ţintă:

1. Copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani (beneficiari direcţi);
  2. Copii cu autism şi ADHD (beneficiari direcţi);
  3. Familiile copiilor cu autism sau ADHD (beneficiari direcţi);
  4. Comunitatea din localitatea Slatina şi judeţul Olt (beneficiari indirecţi);
  5. Numărul estimativ al beneficiarilor finali (direcţi şi indirecţi), în intervalul decembrie 2011 – decembrie 2013, se ridică la peste 500  persoane, copii cu autism, cu tulbări hiperchinetice, copii evaluaţi psihologic din judeţul Olt, familiile acestora. De asemenea, de rezultatele proiectului vor mai beneficia instituţiile publice, autorităţile locale şi organizaţiile neguvernamentale.