Slatina 650/”Gala Laureaţilor – Gala Superlativelor”: Cei mai buni dintre cei buni
Reprezentantii municipalitatii au acordat diplome de merit mai multor persoane si institutii pentru activitati remarcabile in viata comunitatii.
Dincolo de aparențe
Finantare nerambursabilă în sumă de 18.900 ron din partea Metropolitan Life cu sprijinul United Way România
Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!
Asociatia NAGUAL beneficiaza de o finantare nerambursabila de 90 000 ron de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!”
Selectie copii terapie ABA
Asociatia Nagual, cu sprjinul financiar al Club Rotary Slatina va oferi gratuit, timp de 10 luni, 24 ore lunar de terapie comportamentală aplicată la 2 copii diagnosticati cu autism.
Cercul Sigurantei
Primul program de educație parentală acreditat internațional
Tarife
Angajare psiholog
Asociatia NAGUAL anunta scoaterea la concurs a unui post de psiholog
Liga Solidaritatii
Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Asociaţia Pitic Sport, a organizat evenimentul sportiv cu scop caritabil „Liga Solidarităţii”.
Turneu caritabil de tenis
Asociatia NAGUAL a organizat cu sprijinul SCADT SPORTS, în perioada 31 mai - 4 iunie 2012 un turneu caritabil de tenis în localitatea Slatina, judeţul Olt.
Cat de bine iti cunosti copilul?
Programul „Cat de bine iti cunosti copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima initiativă care urmarește atat implementarea unor proceduri cu rol de preventie in sfera sanatatii mintale cat si de detectie timpurie a unor disfunctionalitati de natura psihologica.
Evaluare psihologică
Ce teste folosim
Curs formare “Eu şi copilul meu”
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova a organizat la Slatina, în perioada 19 – 23 septembrie, în colaborare cu Asociaţia NAGUAL, cursul de formare continuă „Eu şi Copilul Meu”. Cursul s-a adresat psihologilor cu drept de liberă practică în specialitatea psihologie clinică şi educaţională.
Centru Integrat de Intervenţie
Asociaţia NAGUAL a finalizat activitatea de construcţie şi amenajare interioara a Centrului Integrat de Intervenţie
Autismul vorbeste, e timpul sa asculti!
Asociaţia NAGUAL beneficiază de o finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Slatina pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”.
Set poze "Secvente"
Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
Set poze "Ce este gresit"
Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
Set poze "Fise pentru colorat"
Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
Set poze "Emotii"
Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
Set poze "Partile corpului"
Se pot utiliza in activitatile de interventie la copiii cu autism sau elemente de spectru autist, intarziere de limbaj, ADHD, retard mintal usor si moderat
Abordari teoretice si practice in reintegrarea sociala a persoanelor defavorizate
Asociaţia NAGUAL organizează marti, 11 octombrie 2011, începând cu ora 10, Simpozionul Naţional cu tema „ABORDĂRI TEORETICE ŞI PRACTICE ÎN REINTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR DEFAVORIZATE” în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Olt.
Formare proiect "Educatia este calea spre raspunsul la toate intrebarile"
Asociaţia NAGUAL este partener naţional în cadrul proiectului strategic „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeşte în oameni”.
Formare proiect "A new chance" - O noua sansa
Asociaţia NAGUAL desfăsoară începând cu luna decembrie 2010 proiectul „A new chance” – O nouă şansă. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului
Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, a organizat în data de 1 aprilie 2011 o serie de evenimente în cadrul campaniei „Light it up blue” care s-a desfăşurat la nivel global şi prin care s-a dorit conştientizarea autismului şi atragerea atenţiei asupra zilei de 2 aprilie (Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului).
Povestea Crăciunului în Suflet de Copil
În data de 15 decembrie 2010 a avut loc evenimentul caritabil „Povestea Crăciunului în Suflet de Copil”, organizat de către Asociaţia NAGUAL în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, Palatul Copiilor „Adrian Băran”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii.
Cupa Bancarilor la Fotbal - 2010
Asociaţia NAGUAL, în parteneriat cu Primăria Slatina, a organizat prima ediţie judeţeană a evenimentului sportiv cu scop caritabil „Cupa bancarilor la fotbal”.
VESI - Volunteering in Europe and Social Inclusion
Proiect international care promoveaza voluntariatul in vederea incluziunii sociale a copiilor cu dizabilitati
O noua sansa
Asociatia NAGUAL desfasoara incepand cu luna decembrie 2010 proiectul "A new chance" - O noua sansa. Acesta are în vedere una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea românească şi anume incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
Centru educativ multifuncţional
Îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie pentru copiii cu CES în vederea prevenirii eşecului şi abandonului şcolar prin înfiinţarea unui centru educativ multifuncţional.
Dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin educaţie raţional-emotivă şi comportamentală
Asociaţia Nagual îşi propune să ajute elevii în a-şi îmbunătăţi abilităţile de gândire critică şi, implicit, de a-şi optimiza sentimentul de autoeficacitate care îi ajută în stabilirea traseului lor vocaţional. La toate acestea, se adaugă utilitatea profilactic-curativă pe care educaţia emoţională o are într-o societate ce necesită atitudine morală.
Eveniment caritabil "Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte"
În data de 12 decembrie 2009 a avut loc prima ediţie a evenimentului caritabil anual „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte” organizat de către Asociaţia NAGUAL. Acesta s-a desfăşurat în incinta hotelului Zytto din Slatina.
Inaugurare Centru de Zi
În februarie 2009 a fost inaugurat primul Centru de Zi destinat evaluării şi intervenţiei la copiii cu elemente de spectru autist si tuluburare hiperchinetică.
Demarare campanie strangere de fonduri
Prin această campanie se doreşte colectarea sumei necesare pentru a începe lucrările de amenjare a spaţiilor prevăzute pentru activităţile cu beneficiarii asociaţiei, pentru creşterea vizibilităţii organizaţiei şi pentru informare.
Abandonul şcolar, combătut cu bani europeni
În cadrul proiectului „Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările”, derulat de ISJ Olt în parteneriat cu Asociaţia Nagual, CJ Olt şi Casa Corpului Didactic, 80 de cadre didactice sunt pregătite pentru a acţiona împotriva abandonului şcolar.
Se aprind luminile albastre la Slatina, pentru copiii cu autism
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului nu trece neobservată la Slatina. Pe1 şi 2 aprilie, Asociaţia Nagual organizează o serie de evenimente pentru copiii cu autism.
Prefectura Olt, iluminată în albastru pentru copiii cu autism
Week-end-ul acesta, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului - 2 aprilie, Asociaţia Nagual va organiza o serie de evenimente menite să construiască o punte între autism şi normalitate.
Poveşti, prăjituri magice şi licitaţie publică de brazi în faţa Prefecturii
Asociaţia Nagual a organizat, ieri, o licitaţie de brazi între orele 17.00 şi 19.00 pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Olt, urmată de o şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Biblioteca Judeţeană Olt, în care au fost implicate Şcoala nr. 3 şi toate liceele din Slatina.
Slatina: Tudor Gheorghe canta gratis pentru copiii autisti
Tudor Gheorghe, vedetele de televiziune Răzvan şi Dani şi ansamblul folcloric Doina Oltului au acceptat invitaţia Asociaţiei Nagual din Slatina şi vor veni gratis la spectacolul caritabil „Natura ne aseamănă, sufletul ne deosebeşte”.
„Nagual“ întinde mâna persoanelor cu probleme de sănătate mintală
„Până acum nu am vorbit de asociaţia noastră pentru că am vrut mai întâi să arătăm că ne-am apucat de lucru şi cât de serioasă este munca noastră"
Cat de bine iti cunosti copilul?
Programul „Cat de bine iti cunosti copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima initiativa care urmarește atat implementarea unor proceduri cu rol de preventie in sfera sanatatii mintale cat si de detectie timpurie a unor disfunctionalitati de natura psihologica.
Programul„Cât de bine îți cunoști copilul?” demarat la nivelul județului Olt este prima inițiativă care urmărește atât implementarea unor proceduri cu rol de prevenţie în sfera sănătăţii mintale cât și de detecție timpurie a unor disfuncționalități de natură psihologică.
Scopul programului:
Dezvoltarea potențialului adaptativ al copilului prin eficientizarea și optimizarea resurselor interne și corelarea acestora cu standardele cognitive, afective și comportamentale de funcționalitate, specifice vârstei și nivelului de instruire.
Obiective specifice:
Identificarea nivelelor de dezvoltare cognitivă, afectivă și comportamentală a copiilor și a eventualelor disfuncționalități psihologice, manifeste sau latente, apărute în cadrul procesului de creștere.
Implementarea unor proceduri cu rol de prevenție:
a) informarea părinților cu privire la unele tulburări de natură psihologică;
b) consiliere psihologică și educațională;
c) evaluare psihologică longitudinală.
Beneficiari:
Direcți: 360 copii pe an cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.
Indirecți: 360 părinți.
Programul va consta în realizarea unor evaluări psihologice transversale (investigare a caracteristicilor unui individ la un moment dat) şi longitudinale (investigare a caracteristicilor unui individ pe o perioadă mai lungă de timp, în vederea analizării evoluţiei acestuia) la copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 12 ani. În funcţie de particularităţile copilului şi categoria de vârstă, evaluarea se va face în 3 – 6 şedinţe. Timpul de testare la copiii cu vârsta între 3 și 5 ani va fi de aproximativ 6 ore (1 oră pe zi), iar la copiii cu vârsta între 6 și 12 ani va fi de aproximativ 8 ore (2 ore pe zi).
În cadrul evaluării psihologice, în funcție de nivelul de dezvoltare a copilului, sunt folosite următoarele teste:
Testul familiei;
Testul arborelui;
Matricile progresive Raven Color;
Bateria NEPSY;
Scala de dezvoltare Carolina.
Punctual, se urmăreşte:
Evaluarea funcţiilor neuropsihologice: atenţie şi funcţii executive, memorie şi învăţare, limbaj, funcţionare senzorio-motorie, procesare vizuo-spaţială;
Evaluarea inteligenţei generale (stabilirea coeficientului de inteligenţă – QI);
Diagnoza profilului normal sau atipic de dezvoltare neuropsihologică;
Evaluarea conduitei emoţional-afective;
Evaluarea caracteristicilor de personalitate.
Pentru programări în vederea evaluării psihologice ne puteți contacta:
La sediul din Bld. A.I.Cuza nr.28, bl. CAM 4, sc. B, et. 7, interfon 38 C;
Îți formezi o părere obiectivă cu privire la reacțiile copilului și nu mai ești influențat de părerea subiectivă și “avizată” a unora din membrii familiei care pot interpreta în mod eronat că anumite comportamente sunt normale sau anormale.
Reușești să descoperi lumea copilului, cum percepe el mediul și persoanele din jur.
Îți dai seama de rolul și poziția pe care a ai în viața copilului, cum rezonezi afectiv cu el.
Identifici din timp dacă copilul tău are probleme de dezvoltare psihoemoțională și factorii care le favorizează, mențin și declanșează.
Îți dai seama ce puncte tari și puncte slabe are copilul tău, ce abilități deține, ce îi place să facă, palierele care sunt mai puțin dezvoltate și asupra cărora trebuie intervenit.
Poți orienta copilul mai bine în activitățile educative, în funcție de abilitățile înnăscute și dobândite.
Prin evaluarea psihologică pe o durată de timp mai îndelungată (longitudinală 7 – 10 ani), poți monitoriza evoluția copilului și identifica eventualele “derapaje” afective și comportamentale (autism, ADHD, tulburări de conduită, dificultăți de adaptare etc.).